Sälj termosmuggar i din förening!

November 13, 2017 Posted in Termosmuggar by No Comments

En förening är en organiserad grupp för ett gemensamt intresse. I Sverige finns föreningar inom idrott, hobbies, bostadsrätter, ekonomiska föreningar med flera. Föreningslivet i Sverige är starkt och upprätthålls av frivilliga krafter, offentliga bidrag, medlemsavgifter och försäljning av medlemskap och produkter. Ekonomin är ofta knaper och då spelar alla extra bidrag en viktig roll. Föreningen kan inte bara förlita sig på externa medel, utan behöver också tänka på hur de själva kan få in pengar. Vill din förening tjäna pengar? Utnyttja möjligheten till unika muggar med ett unikt budskap.

Termosmuggar behöver nästan alla, och när föräldrarna står och stampar vid fotbollsplanen är det bra med en fin mugg att ha kaffet i. Dessutom visar man tydligt vilket lag man hejar på och är beredd att sponsra! Termosmuggar är en attraktiv produkt och marginalen är god. Det är vanligt att föreningar ber barnverksamheten sälja produkter till sina familjer och vänner, men det finns också möjligheter att sälja profilprodukter på matcher, föreningssammankomster och vid andra tillfällen.

Om man tänker igenom utformningen blir muggen mer attraktiv och lättsåld. Bilder är i allmänhet copyrightskyddade, men bilder du tagit själv eller som uttryckligen är fria från upphovsrätt går bra att använda. Om du arrangerar bilder och text kan det i sin tur nå verkshöjd, vilket innebär att andra inte kan använda din design. På så sätt kan du få en unik produkt som är extra attraktiv. Om en förening tjänar så mycket på sina produkter att man kan anse att en betydande del av inkomsterna kommer därifrån, bör den istället drivas som en ekonomisk förening. På sistone har också Skatteverket ändrat sin policy för vilka som är momspliktiga – föreningar som t ex säljer korv vid matcher har blivit tvungna att betala moms. Det är något som bör undersökas noggrant så att föreningen inte åker på en skattesmäll.