Termosmuggar utomhus

November 13, 2017 Posted in Termosmuggar by No Comments

För många grupper som befinner sig utomhus under lång tid är det bra om man kan värma sig med het dryck under tiden. De som arbetar utomhus – byggjobbare, tidningsutdelare och pedagoger i förskolan – kan inte alltid gå ifrån för att ta en paus med termoskaffe, utan kaffet måste finnas där närhelst man står stilla ett par sekunder. Dessutom är det en säkerhetsfråga – för förskolepersonal är det till exempel viktigt att barnen inte kan bränna sig på drycken, vilket lätt kan hända om man använder en öppen mugg eller häller från en termos.

Den som gillar friluftsliv kan också finna en stor fördel i en termosmugg till skillnad från en termoskanna. För den som paddlar är det bra att det räcker med en hand för att dricka en varm dryck, och om det är mörkt ute riskerar man att hälla på sig själv när man häller upp från en termos. En termosmugg är också relativt lätt att ställa ifrån sig på en sten eller stubbe medan man håller på med annat. Muggen kan förstås också innehålla varm choklad eller soppa, och den är lättare att diska ur än en termos. Termosmuggen skyddar också mot smuts och bakterier, vilket kan vara bra för den som behöver ställa ifrån sig sin dryck.

En termosmugg med ett attraktivt tryck gör utevistelsen roligare. Den kan muntra upp jägaren under långa pass i skogen och locka till ett leende för väktaren som känner att det är en lång dag. Förskolelärarens mugg kan ha ett pedagogiskt budskap som blir ett extra arbetsverktyg, och ryttaren kan ha en påminnelse om vad olika delar av ridbanan heter. Man kan också ha trevliga bilder på muggen. Fågelskådaren kanske vill ha den svåraste fågeln den sett och fjällvandraren en karta över fjällvärlden. Kort sagt, termosmuggar med tryck har oändliga användningsområden där bara fantasin sätter gräns.