Termosmugg med tryck för det moderna kontoret

November 13, 2017 Posted in Termosmuggar by No Comments

Ordet kontor kommer från franskans comptoir, som egentligen betyder räknebord. Kontor var från början bara ett skrivbord för pappersarbete. Industrialismen medförde att företagen blev större och fler tjänstemän behövdes till den ökade mängden pappersarbete. Kontoren blev allt större, och skrivmaskinister satt i stora salar hamrandes på sina apparater. Att ha mindre rum för endast en eller två personer blev så småningom för dyrt, och kontorslandskapen växte fram. I klassiska kontorslandskap hade varje anställd sitt lilla eget bås, avskärmat med skärmväggar, som de kunde inreda personligt. Dessa finns avbildade i många filmer, “The Office” är kanske den mest berömda illustrationen av livet i ett kontorslandskap. Fönstren var långt borta för den vanliga personalen, den som gick in i kontorslandskapet fick inte se mycket störande dagsljus.

Moderna kontorslandskap är flexibla miljöer, med soffgrupper, fikarum, samtalsbås och kafeer. Ofta finns det många gröna växter och en behaglig ljudmiljö. Dock menar många att det moderna kontorslandskapet är svårt att vara i för många människor, mängden personer distraherar och det är svårt att få sammanhängande arbetstid. Den anställde kan enbart bära med sig ett fåtal tillhörigheter och en termosmugg kan vara en av dem.

Termosmuggen introducerades på 1980-talet som ett trevligt sätt att bära med sig dryck, framför allt i bilen. De är termiskt isolerade och används för att bära med sig varm eller kall dryck. Att företag skapar sin egen utformning är också mycket populärt, och ett trevligt sätt att visa vilket företag man har bakom sig. En termosmugg kostar inte så mycket, även med företagets egna tryck, och är en mycket trevlig och användbar gåva. Dagens moderna öppna kontorslandskap ger inte så mycket plats för personliga ägodelar, men en termosmugg får alltid plats på skrivbordet.En snyggt utformad företagsmugg ger ett fint intryck och är något varje företag borde ha i sitt sortiment av giveaways.